Schoonheidsspecialist worden
 

Schoonheidsspecialist worden

Schoonheidsspecialist worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
29%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
10
 

Wat doet een schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist verzorgt het gezicht en lichaam van klanten door middel van huidverzorgingsbehandelingen. Je bespreekt met de klant wat hij of zij wil en geeft zo goed mogelijk advies. De werkzaamheden bestaan onder andere uit masseren, huidproblemen behandelen, lichaamshaar verwijderen, wimpers verven en adviseren over de te gebruiken crèmes en make-up. Voor ernstige huidaandoeningen gaan mensen naar een dermatoloog of huidtherapeut. In tegenstelling tot een haarstylist of grimeur die vrij artistiek bezig zijn, ben je als schoonheidsspecialist vooral verzorgend en dienstverlenend bezig. Het beroep van schoonheidsspecialist is heel populair. Onder meisjes in de brugklas staan schoonheidsspecialisten in de top 10 van droomberoepen. En het mooie is dat er altijd vraag zal zijn naar schoonheidsspecialisten.

Hoe word ik schoonheidsspecialist?

Wil je schoonheidsspecialist worden? Er zijn genoeg opleidingen. Zowel voor schoolverlaters als voor mensen die later, bijvoorbeeld bij een carrièreswitch, voor dit beroep kiezen. Je kunt een opleiding tot professioneel schoonheidsspecialist volgen bij diverse aanbieders. Van mbo-scholen in de buurt tot en met online aanbieders met fysieke opleidingslocaties verspreid over het land.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van schoonheidsspecialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van schoonheidsspecialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is schoonheidsspecialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van schoonheidsspecialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een schoonheidsspecialist bedraagt 29%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een schoonheidsspecialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een schoonheidsspecialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een schoonheidsspecialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend schoonheidsspecialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een schoonheidsspecialiste € 30.000. Dat is bruto € 2.600 per maand. De aangeboden maandsalarissen variëren tussen € 2.200 per maand en ongeveer € 2.900 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor schoonheidsspecialistes met een veelgevraagde deskundigheid of veel werkervaring.Opleidingen en cursussen schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor schoonheidsspecialist.

Vacatures schoonheidsspecialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als schoonheidsspecialist? Bekijk hieronder de vacatures.


Is schoonheidsspecialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.