Schoonheidsspecialist worden
 

Schoonheidsspecialist worden

Schoonheidsspecialist worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
29%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
28
 

Wat doet een schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist verzorgt het gezicht en lichaam van klanten door middel van huidverzorgingsbehandelingen. Je bespreekt met de klant wat hij of zij wil en geeft zo goed mogelijk advies. De werkzaamheden bestaan onder andere uit masseren, huidproblemen behandelen, lichaamshaar verwijderen, wimpers verven en adviseren over de te gebruiken crèmes en make-up. Sommige klanten hebben specifiek huidproblemen waarvoor zij regelmatig geholpen willen worden. In tegenstelling tot een haarstylist of grimeur die vrij artistiek bezig zijn, ben je als schoonheidsspecialist vooral verzorgend en dienstverlenend bezig. Het beroep van schoonheidsspecialist is heel populair. Onder meisjes in de brugklas staan schoonheidsspecialisten in de top 10 van droomberoepen. En het mooie is dat er altijd vraag zal zijn naar schoonheidsspecialisten. Wil je schoonheidsspecialist worden? Er zijn genoeg opleidingen. Zowel voor schoolverlaters als voor mensen die later, bijvoorbeeld bij een carrièreswitch, voor dit beroep kiezen. Je kunt een opleiding tot professioneel schoonheidsspecialist volgen bij diverse aanbieders. Van mbo-scholen in de buurt tot en met online aanbieders met fysieke opleidingslocaties verspreid over het land.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van schoonheidsspecialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van schoonheidsspecialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is schoonheidsspecialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep schoonheidsspecialist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een schoonheidsspecialist bedraagt 29%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een schoonheidsspecialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor schoonheidsspecialist.

Vacatures en salarissen schoonheidsspecialist

Het gemiddeld jaarsalaris van een schoonheidsspecialist bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is schoonheidsspecialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.