Huiswerkbegeleider worden
 

Huiswerkbegeleider worden

Huiswerkbegeleider worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
19%
gemiddeld jaarsalaris
€ 45.408,-
vacatures
9
 

Wat doet een huiswerkbegeleider?

Als huiswerkbegeleider help je kinderen en studenten met huiswerk of hun studie. Studie- en huiswerkbegeleiding kan online of op locatie worden gedaan. Je hebt niet altijd een onderwijsbevoegdheid nodig. Je moet vooral kennis hebben van een bepaald onderwerp en goed kunnen communiceren en uitleggen. Voor kinderen in het basisonderwijs is er vooral behoefte aan huiswerkbegeleiders op het gebied van taal en rekenen en ter voorbereiding op een eindtoets. In het middelbaar onderwijs is er vaak behoefte aan huiswerkbegeleiders die zorgen voor structuur en/of bijlessen geven in exacte vakken als wiskunde en natuurkunde. Sommige huiswerkbegeleiders helpen jongeren met faalangst of dyslexie. Een huiswerkbegeleider wordt dan een remedial teacher genoemd en heeft hiervoor een aparte opleiding gevolgd. Andere benaming voor huiswerkbegeleider is bijles docent.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van huiswerkbegeleider bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van huiswerkbegeleider. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is huiswerkbegeleider misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van huiswerkbegeleider verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een huiswerkbegeleider bedraagt 19%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een huiswerkbegeleider binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een huiswerkbegeleider?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 45.408,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een huiswerkbegeleider met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend huiswerkbegeleider. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen huiswerkbegeleider

Huiswerkbegeleider worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor huiswerkbegeleider.

Vacatures huiswerkbegeleider

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als huiswerkbegeleider? Bekijk hieronder de vacatures.


Is huiswerkbegeleider niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Docent
 2. Trainer
 3. Pedagogisch medewerker
 4. Remedial teacher
 5. Vertaler

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.