HR manager worden
 

HR manager worden

HR manager worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 45.281,-
vacatures
315
 

Wat doet een hr manager?

De HR manager of human resources manager zorgt er voor dat het beleid van de organisatie wordt vertaald in personeelsbeleid. De werkzaamheden bestaan uit het plannen, aansturen of coördineren van werkzaamheden en personeel van de HR afdeling en het adviseren van leidinggevenden op het gebied van human resources. Dat betekent dat je je kunt bezighouden met de volgende activiteiten. Ontwikkelen van HR beleid op basis van een visie voor de komende jaren. Er voor zorgen dat de ontwikkeling, scholing en coaching van personeel vorm krijgt. Helpen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Er voor zorgen dat de organisatie als werkgever goed op de kaart komt te staan via de sociale media en andere kanalen. Vacatures op passende wijze presenteren. Ondersteunen van managers bij de werving en de selectie van de perfecte medewerker. Zicht houden op de arbeidsmarkt. Nauw contact onderhouden met de directie en de financieel manager en hen gevraagd en ongevraagd adviseren over (juridische) HR vraagstukken. De HR manager wordt soms ook personeelsfunctionaris genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van hr manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van hr manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is hr manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van hr manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een hr manager bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een hr manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een hr manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 45.281,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een hr manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend hr manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een HR manager € 53.000. Dat is bruto € 4.500 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.800 per maand en ongeveer € 5.100 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor HR managers met meer werkervaring.Opleidingen en cursussen hr manager

HR manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor hr manager.

Bij NTI volg je de volgende opleidingen geheel kosteloos of voordeliger met het STAP-budget:

Ga voor meer opleidingen naar > 

Vacatures hr manager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als hr manager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is hr manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.