Influencer worden
 

Influencer worden

Influencer worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
5
 

Wat doet een influencer?

Een influencer is een persoon die via sociale media platforms, zoals Instagram en YouTube, geld verdient. Maar voordat je hiermee geld kan verdienen, moet je voldoende volgers hebben die voor bedrijven interessant zijn. Bedrijven betalen je dan om hun merk, diensten of producten te tonen. Maar het kan ook voorkomen dat je diensten of producten gratis krijgt in ruil voor reclame. Voor veel mensen lijkt influencer een droomberoep. Maar ook voor dit beroep geldt dat je het niet zomaar kan worden en dat je hard moet blijven werken om interessant te blijven voor je volgers. Succesvolle influencers plaatsen regelmatige interessante content (video’s, foto’s, teksten) die bovendien consistent is. Dit houdt in dat hun content herkenbaar is voor hun volgers. Bovendien moet je je specialiseren in een bepaald onderwerp of genre waardoor je aantrekkelijk bent voor een bepaalde doelgroep. Als influencer moet je dus creatief zijn en tegelijkertijd ondernemend.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van influencer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van influencer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is influencer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van influencer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een influencer bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een influencer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een influencer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een influencer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend influencer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen influencer

Influencer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor influencer.

Vacatures influencer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als influencer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is influencer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.