Technisch inkoper worden
 

Technisch inkoper worden

Technisch inkoper worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
77%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een technisch inkoper?

Als technisch inkoper bestaan je werkzaamheden uit het inkopen van machines, apparatuur, gereedschappen, onderdelen, voorraden of diensten die noodzakelijk zijn voor het functioneren van een vestiging. Als technisch inkoper ben je ook vaak belast met het inkopen van grondstoffen of halffabrikaten voor verwerking. Als technisch inkoper ben je vaak verantwoordelijk voor een goed verloop van het gehele inkoop- en voorraadproces binnen een onderneming. Je draagt bij aan de totstandkoming, de uitvoering en zo nodig de bijsturing van het inkoopbeleid van product- en niet-product gerelateerde materialen en diensten. Daarnaast ben je vaak verantwoordelijk voor het beheer van het leveranciersnetwerk en zoek je nieuwe leveranciers die aansluiten bij toekomstige productontwikkelingen. Je inventariseert prijzen en kwaliteit, weegt deze tegen elkaar af en doet op basis daarvan voorstellen. Je vraagt offertes aan, voert prijsonderhandelingen, maakt jaarafspraken en sluit overeenkomsten met leveranciers. Je blijft continu op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en je doet voorstellen op het gebied van nieuwe materialen die kostenbesparend, kwaliteit verhogend of efficiëntie bevorderend zijn voor de onderneming. Je hebt regelmatig overleg met andere afdelingen als productie, engineering en verkoop.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken technisch inkoper

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van technisch inkoper. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is technisch inkoper misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Ondernemend

Toekomst beroep technisch inkoper

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een technisch inkoper bedraagt 77%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een technisch inkoper binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen technisch inkoper

Technisch inkoper worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor technisch inkoper.

Vacatures en salarissen technisch inkoper

Het gemiddeld jaarsalaris van een technisch inkoper bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Vacatures konden niet opgehaald worden, probeer het later nog eens.

Is technisch inkoper niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken technisch inkoper

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) technisch inkoper maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een technisch inkoper CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!