Inkoper landbouwproducten worden
 

Inkoper landbouwproducten worden

Inkoper landbouwproducten worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een inkoper landbouwproducten?

Als inkoper van landbouwproducten werk je vaak bij een groothandelsbedrijf dat zich bezighoudt met voedsel- en groenproducten. Zoals bloemen, planten, aardappelen, groenten en fruit. Een groothandelsbedrijf is een onderneming die voor eigen rekening en risico goederen verhandelt die zij niet zelf heeft vervaardigd en die zij aan andere bedrijven, dus niet aan particulieren, verkoopt. Als inkoper is het dus je taak om landbouwproducten in te kopen. Voor zowel verdere verwerking om daarna weer door te verkopen of om direct door te verkopen. Je weet precies wat leveranciers aanbieden en wat klanten vragen. Je hebt oog voor kwaliteit, trends en prijzen. Maar bent ook verantwoordelijk voor het transport en de kwaliteit van de producten. Je overlegt met kwekers en agrariërs over prijzen, transport en leveringsvoorwaarden. Je onderhandelt over verkoopvoorwaarden (prijs, kwaliteit en hoeveelheid), beslist met welk bod en welke voorwaarden je akkoord gaat en komt tot een overeenkomst. Een inkoper van landbouwproducten wordt ook wel een inkoper AGF (aardappelen, groente en fruit) of vakexpert agrohandel en logistiek genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken inkoper landbouwproducten

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van inkoper landbouwproducten. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is inkoper landbouwproducten misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep inkoper landbouwproducten

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een inkoper landbouwproducten bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een inkoper landbouwproducten binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen inkoper landbouwproducten

Inkoper landbouwproducten worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor inkoper landbouwproducten.

Vacatures en salarissen inkoper landbouwproducten

Het gemiddeld jaarsalaris van een inkoper landbouwproducten bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.


Is inkoper landbouwproducten niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.