Intercedent worden
 

Intercedent worden

Intercedent worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
31%
gemiddeld jaarsalaris
€ 45.520,-
vacatures
4610
 

Wat doet een intercedent?

Een intercedent is iemand die in dienst van een uitzendbureau probeert uitzendkrachten en potentiële werkgevers samen te brengen. Als intercedent probeer je kandidaten (mensen die op zoek zijn naar werk) te vinden die passen bij een openstaande vacature van een klant. Dit wordt ook wel het matchen van vacatures aan uitzendkrachten genoemd. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het werven & selecteren van kandidaten. Daarnaast voer je intakegesprekken met kandidaten en stel je deze voor bij opdrachtgevers (klanten van het uitzendbureau). Op basis van de (markt)vraag blijf je op zoek naar de juiste kandidaten om vacatures te vervullen. Bij sommige uitzendbureaus is de intercedent ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachtgevers die werk in de aanbieding hebben. Het werk van een intercedent lijkt erg op dat van een recruiter. Een recruiter zoekt doorgaans naar kandidaten voor hogere functies en benadert vaak mensen die al werk hebben en probeert hen te verleiden een baan aan te nemen bij de klant van de recruiter. Als intercedent ben je het vaste aanspreekpunt voor zowel jouw klanten als de uitzendkrachten. Je bouwt een band op en weet wat er speelt op de werkvloer. Voor het werk als intercedent dien je makkelijk contact te kunnen maken en oprecht geïnteresseerd te zijn in mensen. Daarnaast moet je initiatiefrijk en ondernemend zijn. Tot slot moet je voor dit werk ook goed georganiseerd zijn en je zaakjes op orde hebben. Intercedent worden? Er zijn genoeg opleidingen die opleiden tot dit veelzijdige beroep.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van intercedent bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van intercedent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is intercedent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van intercedent verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een intercedent bedraagt 31%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een intercedent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een intercedent?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 45.520,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een intercedent met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend intercedent. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een intercedent over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een intercedent € 29.000. Dat is afgerond bruto € 2.500 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 2.100 per maand en ongeveer € 2.800 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen.Opleidingen en cursussen intercedent

Intercedent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor intercedent.

Vacatures intercedent

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als intercedent? Bekijk hieronder de vacatures.


Is intercedent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.