Interieuradviseur worden
 

Interieuradviseur worden

Interieuradviseur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een interieuradviseur?

Wil jij interieuradviseur worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor interieuradviseurs. Maar wat doet een interieuradviseur eigenlijk? Een interieuradviseur adviseert klanten over de inrichting van ruimtes. Dit kunnen zowel particulieren zijn maar ook bedrijven die een andere inrichting willen hebben. Een interieuradvies kan betrekking hebben op alleen kleuren tot en met een complete herinrichting. In een advies kun je denken aan zaken als andere meubelen, de stoffering en bekleding, de verlichting, kleur, sfeer en accessoires. Een interieuradviseur is op de hoogte van de laatste trends op het gebied van interieur. Als interieuradviseur werk je zelfstandig of in dienst van bijvoorbeeld een woonwinkel of groot bedrijf in projectinrichting. Een interieuradviseur wordt soms ook een interieurstylist genoemd. Interieuradviseur worden? Er zijn voldoende online trainingen en opleidingen die je hierbij kunnen helpen of er voor zorgen dat je jezelf officieel interieurontwerper kunt noemen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van interieuradviseur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van interieuradviseur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is interieuradviseur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van interieuradviseur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een interieuradviseur bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een interieuradviseur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een interieuradviseur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een interieuradviseur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend interieuradviseur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen interieuradviseur

Interieuradviseur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor interieuradviseur.

Bij NTI volg je de volgende opleidingen geheel kosteloos of voordeliger met het STAP-budget:

Ga voor meer opleidingen naar > 

Vacatures interieuradviseur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als interieuradviseur? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is interieuradviseur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.