Isolatiemonteur worden
 

Isolatiemonteur worden

Isolatiemonteur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
71%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.617,-
vacatures
163
 

Wat doet een isolatiemonteur?

Als isolatiemonteur kun je zowel voor particulieren als bedrijven werken. Voor particulieren bestaan je werkzaamheden uit het uitvoeren van activiteiten om een huis weerbestendig en energie-efficiënt te maken. Taken bestaan uit het repareren van ramen, leidingen isoleren en werk verrichten aan de verwarming, ventilatie en airconditioning. Denk ook aan het uitvoeren van energiecontroles en adviseren van klanten over maatregelen om energie te besparen. Bij bedrijven breng je vaak isolatiemateriaal aan op technische installaties. Dit kunnen zowel grote installaties zijn zoals bij een energiecentrale als wat kleinere zoals in kantoorgebouwen en zwembaden. De installaties kunnen grofweg onderscheiden worden in productie-installaties in de industrie en comfortinstallaties in de utiliteit. Bij productie-installaties spelen koude, warmte en brandwerende isolatie een doorslaggevende rol en in de utiliteit is dat koude, warmte en geluidisolatie. Een isolatiemonteur die het aanbrengen van isolatiemateriaal voorbereid door het opmeten en maken van een planning heet een opmeter technische isolatie.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van isolatiemonteur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van isolatiemonteur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is isolatiemonteur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van isolatiemonteur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een isolatiemonteur bedraagt 71%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een isolatiemonteur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een isolatiemonteur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 32.617,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een isolatiemonteur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend isolatiemonteur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen isolatiemonteur

Isolatiemonteur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor isolatiemonteur.

Vacatures isolatiemonteur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als isolatiemonteur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is isolatiemonteur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.