Junior accountmanager worden
 

Junior accountmanager worden

Junior accountmanager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.151,-
vacatures
227
 

Wat doet een junior accountmanager?

Een junior accountmanager is een accountmanager in wording. Voor het beroep accountmanager wordt doorgaans hoger beroepsonderwijs of hoger als werk- en denkniveau wordt gevraagd. Als junior accountmanager kun je al werkend promoveren tot accountmanager.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van junior accountmanager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van junior accountmanager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is junior accountmanager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van junior accountmanager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een junior accountmanager bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een junior accountmanager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een junior accountmanager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 34.151,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een junior accountmanager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend junior accountmanager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Wat is het aangeboden salaris van een junior accountmanager over een langere periode? Als je kijkt naar de vacatures van nu en die van een maand tot een jaar geleden, dan is het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een junior accountmanager € 31.000. Dat is afgerond bruto € 2.600 per maand. Juniors gaan natuurlijk een stuk meer verdienen als zij geen junior meer zijn maar een ‘gewone’ accountmanager.Opleidingen en cursussen junior accountmanager

Junior accountmanager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor junior accountmanager.

Vacatures junior accountmanager

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als junior accountmanager? Bekijk hieronder de vacatures.


Is junior accountmanager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.