Juridisch administratief medewerker worden
 

Juridisch administratief medewerker worden

Juridisch administratief medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.325,-
vacatures
60
 

Wat doet een juridisch administratief medewerker?

Een juridisch administratief medewerker of dienstverlener voert secretariële taken uit waarbij gebruik wordt gemaakt van juridische terminologie, procedures en documenten. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het opmaken van juridische documenten en correspondentie zoals dagvaardingen, klachten en moties. Kan eventueel ook helpen met juridisch onderzoek. Als juridisch administratief medewerker kun je op veel verschillende plekken komen te werken. Bijvoorbeeld bij een notaris- of advocatenkantoor, de gemeente, een incassobureau, een makelaar, een verzekeringsmaatschappij of een bank. Wordt soms ook een juridisch medewerker genoemd. 

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken juridisch administratief medewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van juridisch administratief medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is juridisch administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep juridisch administratief medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een juridisch administratief medewerker bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een juridisch administratief medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen juridisch administratief medewerker

Juridisch administratief medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor juridisch administratief medewerker.

Vacatures en salarissen juridisch administratief medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een juridisch administratief medewerker bedraagt € 33.325,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is juridisch administratief medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.