Juridisch administratief medewerker worden
 

Juridisch administratief medewerker worden

Juridisch administratief medewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
€ 29.491,-
vacatures
145
 

Wat doet een juridisch administratief medewerker?

Een juridisch administratief medewerker of dienstverlener voert secretariële taken uit waarbij gebruik wordt gemaakt van juridische terminologie, procedures en documenten. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het opmaken van juridische documenten en correspondentie zoals dagvaardingen, klachten en moties. Kan eventueel ook helpen met juridisch onderzoek. Als juridisch administratief medewerker kun je op veel verschillende plekken komen te werken. Bijvoorbeeld bij een notaris- of advocatenkantoor, de gemeente, een incassobureau, een makelaar, een verzekeringsmaatschappij of een bank. Wordt soms ook een juridisch medewerker genoemd. 

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken juridisch administratief medewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van juridisch administratief medewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is juridisch administratief medewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Conventioneel Ondernemend

Toekomst beroep juridisch administratief medewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een juridisch administratief medewerker bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een juridisch administratief medewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen juridisch administratief medewerker

Juridisch administratief medewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor juridisch administratief medewerker.

Vacatures en salarissen juridisch administratief medewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een juridisch administratief medewerker bedraagt € 29.491,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is juridisch administratief medewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken juridisch administratief medewerker

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) juridisch administratief medewerker maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een juridisch administratief medewerker CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!