Keurmeester AGF worden
 

Keurmeester AGF worden

Keurmeester AGF worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
94%
gemiddeld jaarsalaris
€ 44.100,-
vacatures
3
 

Wat doet een keurmeester agf?

Wil jij keurmeester AGF worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor keurmeesters AGF. Maar wat doet een keurmeester AGF eigenlijk? AGF staat voor aardappels, groente en fruit. De AGF-sector heeft betrekking op het kweken en telen van aardappelen, groente en fruit. De basis voor de productie van onze voeding. En dit zo vers mogelijk afleveren bij de klant. Als keurmeester AGF ben je vooral bezig met het keuren van voeding. Je kijkt of voeding voldoet aan kwaliteitsstandaarden en de geldende wet- en regelgeving. Soms moet je hiervoor kwaliteitscontroles uitvoeren bij leveranciers op locatie, om zo de beste kwaliteit te waarborgen. Keurmeesters AGF werken vaak groothandels en bedrijven die voedsel verkopen aan winkels, restaurants en particulieren. Naast keurmeester AGF bestaan er keurmeesters in de auto-industrie (APK-keurmeester) en andere sectoren.

Hoe word ik een keurmeester AGF?

Om keurmester AGF te worden moet je uiteraard de gelden wet- en regelgeving kennen. Hiervoor kan je certificaten halen. Meestal wordt er in vacatures gevraagd om iemand met een middelbaar opleidingsniveau.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van keurmeester agf bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van keurmeester agf. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is keurmeester agf misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van keurmeester agf verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een keurmeester agf bedraagt 94%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een keurmeester agf binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een keurmeester agf?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 44.100,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een keurmeester agf met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend keurmeester agf. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen keurmeester agf

Keurmeester AGF worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor keurmeester agf.

Vacatures keurmeester agf

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als keurmeester agf? Bekijk hieronder de vacatures.


Is keurmeester agf niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.