Leerlingenvervoerder worden
 

Leerlingenvervoerder worden

Leerlingenvervoerder worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
89%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een leerlingenvervoerder?

Een leerlingenvervoerder is eigenlijk een gespecialiseerde taxichauffeur. Een andere benaming voor een leerlingenvervoerder is taxichauffeur groepsvervoer. In tegenstelling tot taxichauffeurs die zich toeleggen op straattaxivervoer is een leerlingenvervoerder iemand die meestal op basis van een contract of afspraak schoolkinderen vervoert. Een taxi- of vervoersbedrijf heeft dan een afspraak gemaakt met (speciale) scholen voor het halen en brengen van kinderen. Naast leerlingen werken dit type bedrijven vaak ook voor zorginstellingen. Voor bijvoorbeeld het brengen en halen van ouderen, minder valide mensen of gehandicapten. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van leerlingenvervoerder bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van leerlingenvervoerder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is leerlingenvervoerder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van leerlingenvervoerder verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een leerlingenvervoerder bedraagt 89%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een leerlingenvervoerder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een leerlingenvervoerder?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een leerlingenvervoerder met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend leerlingenvervoerder. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen leerlingenvervoerder

Leerlingenvervoerder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor leerlingenvervoerder.

Vacatures leerlingenvervoerder

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als leerlingenvervoerder? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is leerlingenvervoerder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Ambulancechauffeur
 2. Mondhygiënist
 3. Thuishulp
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Persoonlijk begeleider

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.