Maatschappelijk werker jeugd en gezin worden
 

Maatschappelijk werker jeugd en gezin worden

Maatschappelijk werker jeugd en gezin worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
€ 40.512,-
vacatures
190
 

Wat doet een maatschappelijk werker jeugd en gezin?

Een maatschappelijk werker jeugd en gezin geeft ondersteuning op het gebied van sociale en psychologische functioneren van kinderen en hun families. Een maatschappelijk werker jeugd en gezin kan eventueel ouders ondersteunen, adoptie regelen en pleeggezinnen vinden voor achtergelaten en misbruikte kinderen. In scholen behandelen ze problemen als tienerzwangerschappen, ongepast gedrag en spijbelen. Als maatschappelijk werker word je soms ook gevraagd om docenten te adviseren of te helpen.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken maatschappelijk werker jeugd en gezin

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van maatschappelijk werker jeugd en gezin. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is maatschappelijk werker jeugd en gezin misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Sociaal Ondernemend

Toekomst beroep maatschappelijk werker jeugd en gezin

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een maatschappelijk werker jeugd en gezin bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een maatschappelijk werker jeugd en gezin binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen maatschappelijk werker jeugd en gezin

Maatschappelijk werker jeugd en gezin worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor maatschappelijk werker jeugd en gezin.

Vacatures en salarissen maatschappelijk werker jeugd en gezin

Het gemiddeld jaarsalaris van een maatschappelijk werker jeugd en gezin bedraagt € 40.512,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is maatschappelijk werker jeugd en gezin niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken maatschappelijk werker jeugd en gezin

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

  • werkzaamheden initiëren en opstarten
  • mensen aansturen en leiden
  • verantwoordelijkheid nemen en dragen
  • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) maatschappelijk werker jeugd en gezin maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een maatschappelijk werker jeugd en gezin CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!