Management assistent worden
 

Management assistent worden

Management assistent worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
86%
gemiddeld jaarsalaris
€ 60.225,-
vacatures
71
 

Wat doet een management assistent?

Als management assistent ben je verantwoordelijk voor de secretariële en organisatorische ondersteuning van een manager, medewerker(s) en/of een team. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het onderhouden van de interne- en externe contacten, post afhandelen, beheren van maiboxen, maken van presentaties, opvolgen van acties en het bewaken van deadlines, beheren van agenda's. Maar denk ook aan het organiseren van bijvoorbeeld reizen, beurzen en evenementen. Soms dien je ook te notuleren bij vergaderingen, vergadering te organiseren, gasten te ontvangen. Vaak ben je ook het eerste aanspreekpunt voor de verschillende telefoonlijnen. Ook help je vaak bij eenvoudigere klussen op het gebied van marketing of voer je administratieve werkzaamheden uit op het gebied van loonadministratie, archivering of personeelsbeleid. Afhankelijk van de organisatie is het soms ook gewenst dat je een of meer buitenlandse talen beheerst. Het beroep van management assistent is kortom zeer veelzijdig en de exacte invulling van de functie kan sterk variëren per bedrijf of organisatie.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken management assistent

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van management assistent. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is management assistent misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep management assistent

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een management assistent bedraagt 86%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een management assistent binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen management assistent

Management assistent worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor management assistent.

Vacatures en salarissen management assistent

Het gemiddeld jaarsalaris van een management assistent bedraagt € 60.225,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is management assistent niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.