Manager geothermische energieproductie worden
 

Manager geothermische energieproductie worden

Manager geothermische energieproductie worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
3%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een manager geothermische energieproductie?

Een manager geothermische energie is verantwoordelijk voor de activiteiten in energiecentrales of individuele installaties die nodig zijn om geothermische energie op te wekken. Geothermische energie is energie opgewekt uit aardwarmte. Denk in het buitenland aan energieopwekking bij warmwaterbronnen. Maar in Nederland en West-Europa wordt geothermische energie steeds vaker opgewekt met behulp van warmtepompen waarbij koud water op grote dieptes wordt opgewarmd en eenmaal verwarmd wordt hergebruikt. Een manager geothermische energie stuurt dan ook voornamelijk de werkzaamheden aan m.b.t. het installeren, testen en onderhouden van particuliere en commerciële geothermische warmtepompen. Deze uitvoerende werkzaamheden aan geothermische installaties als warmtepompen worden ook vaak uitgevoerd door een monteur koudetechniek of koelmonteur. De meeste managers zijn vaak ook zelf monteur geweest of voeren nog steeds taken zelf uit en heten dan bijvoorbeeld eerste monteur of chefmonteur.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken manager geothermische energieproductie

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van manager geothermische energieproductie. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is manager geothermische energieproductie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep manager geothermische energieproductie

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een manager geothermische energieproductie bedraagt 3%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een manager geothermische energieproductie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen manager geothermische energieproductie

Manager geothermische energieproductie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor manager geothermische energieproductie.

Vacatures en salarissen manager geothermische energieproductie

Het gemiddeld jaarsalaris van een manager geothermische energieproductie bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is manager geothermische energieproductie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.