Hospitality manager worden
 

Hospitality manager worden

Hospitality manager worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
187
 

Wat doet een hospitality manager?

Als hospitality manager geef je leiding aan recreatiemedewerkers. Dit wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor de kwaliteit, de voortgang van de werkzaamheden en de veiligheid van jezelf, je collega’s en de gasten. Hiernaast werk je bijvoorbeeld aan de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Ook organiseer en begeleid je recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, activiteiten voor kinderen, wandeltochten, excursies en feesten. Je werkt bijvoorbeeld op een camping, een bungalowpark, indoor centrum, sportbedrijf, een attractiepark of een speeltuin. Maar een hospitalitymanager kan ook werkzaam zijn in een crematorium of ziekenhuis. Hospitality is een Engels begrip en letterlijk betekent het gastvrijheid. Organisaties die een hospitalitymanager in dienst hebben, geven hiermee aan dat ze de gastbeleving centraal stellen. Een hospitality manager wordt soms ook een manager recreatiemedewerkers of leidinggevende leisure and hospitality genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van hospitality manager bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van hospitality manager. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is hospitality manager misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van hospitality manager verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een hospitality manager bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een hospitality manager binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een hospitality manager?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een hospitality manager met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend hospitality manager. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen hospitality manager

Hospitality manager worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor hospitality manager.


Is hospitality manager niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.