Manager vastgoed worden
 

Manager vastgoed worden

Manager vastgoed worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
81%
gemiddeld jaarsalaris
€ 55.544,-
vacatures
21
 

Wat doet een manager vastgoed?

Een manager vastgoed houdt zich bezig met het plannen, aansturen of coördineren van activiteiten op het gebied van verkoop, aankoop, lease of beheer van vastgoed voor commerciële, industriële of bewoningsdoeleinden. Als manager vastgoed kun je werken in de bouw, makelaardij, op het gebied van onderhoud, renovatie of verbouw. Denk bijvoorbeeld aan een beroep als manager of beheerder van vastgoed in opdracht van een verenigingen van eigenaren. Een manager vastgoed wordt ook vaak een manager onroerend goed, manager bewonersverenigingen, vastgoedmanager of projectmanager vastgoedonderhoud genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van manager vastgoed bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van manager vastgoed. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is manager vastgoed misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van manager vastgoed verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een manager vastgoed bedraagt 81%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een manager vastgoed binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een manager vastgoed?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 55.544,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een manager vastgoed met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend manager vastgoed. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen manager vastgoed

Manager vastgoed worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor manager vastgoed.

Vacatures manager vastgoed

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als manager vastgoed? Bekijk hieronder de vacatures.


Is manager vastgoed niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.