Marktplaatsverkoper worden
 

Marktplaatsverkoper worden

Marktplaatsverkoper worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
23%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een marktplaatsverkoper?

Een Marktplaatsverkoper is iemand die in zijn of haar eigen onderhoud voorziet door het verkopen van spullen via online marktplaatsen als Marktplaast.nl en Ebay.com. In Nederland wordt een online marktplaats verkoper een Marktplaatsverkoper genoemd omdat Marktplaats.nl veruit de grootste website is voor het verkopen van spullen. In het buitenland heten Marktplaatsverkopers vaak Ebay sellers. Mensen die succesvol producten weten te verkopen via een online marktplaats en daar rond van kunnen komen, beginnen op een gegeven moment vaak een eigen webshop. Sommige Marktplaatsverkopers maken zelf spullen (van kunstzinnige spullen tot functionele producten) die ze dan online verkopen. Maar de meeste Marktplaatsverkopers kopen producten op bijvoorbeeld rommelmarkten en veilingen en verkopen deze dan online tegen een hogere prijs.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van marktplaatsverkoper bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van marktplaatsverkoper. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is marktplaatsverkoper misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van marktplaatsverkoper verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een marktplaatsverkoper bedraagt 23%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een marktplaatsverkoper binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een marktplaatsverkoper?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een marktplaatsverkoper met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend marktplaatsverkoper. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen marktplaatsverkoper

Marktplaatsverkoper worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor marktplaatsverkoper.

Vacatures marktplaatsverkoper

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als marktplaatsverkoper? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is marktplaatsverkoper niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.