Mbo-verpleegkundige worden
 

Mbo-verpleegkundige worden

Mbo-verpleegkundige worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
1%
gemiddeld jaarsalaris
€ 39.809,-
vacatures
101
 

Wat doet een mbo-verpleegkundige?

Als mbo-verpleegkundige help je mensen die dagelijkse zorg nodig hebben. Als mbo-verpleegkundige kun je te maken krijgen met verschillende soorten patiënten. Denk aan onder mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, (chronisch) zieken, ouderen, (pasgeboren) kinderen. Je werkplek is bijvoorbeeld in het ziekenhuis, een verpleeg- en verzorgingshuis, de thuiszorg, de gehandicaptenzorg of de geestelijke gezondheidszorg. Een verpleegkundige met een mbo (middelbare opleiding) is meer gericht op de praktijk dan een hbo-verpleegkundige met een hogere beroepsopleiding. Een verpleegkundige wordt vaak ook een verpleger of verpleegster genoemd. Mbo-verpleegkundige worden? Er zijn genoeg opleidingen die je opleiden tot mbo-verpleegkundige. Als schoolverlater kun je via een ROC in de buurt een opleiding volgen. Maar ook voor carrièreswitchers zijn er genoeg mogelijkheden. Bijvoorbeeld via online aanbieders van mbo-verpleegkunde opleidingen. Na je opleiding is de kans heel groot dat je een baan vindt. Er is een groot tekort aan mbo-verpleegkundigen en is het is ook nog eens een toekomstbestendig beroep.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken mbo-verpleegkundige

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van mbo-verpleegkundige. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is mbo-verpleegkundige misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep mbo-verpleegkundige

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een mbo-verpleegkundige bedraagt 1%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een mbo-verpleegkundige binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen mbo-verpleegkundige

Mbo-verpleegkundige worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor mbo-verpleegkundige.

Vacatures en salarissen mbo-verpleegkundige

Het gemiddeld jaarsalaris van een mbo-verpleegkundige bedraagt € 39.809,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is mbo-verpleegkundige niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Huisarts
 2. Diëtist
 3. Docent natuurkunde
 4. Coach
 5. Verpleegkundige

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.