Medewerker housekeeping worden
 

Medewerker housekeeping worden

Medewerker housekeeping worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
69%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.585,-
vacatures
167
 

Wat doet een medewerker housekeeping?

Als medewerker housekeeping of housekeeper maak jij verschillende soorten hotelkamers of vakantiehuisjes schoon. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden. Opmaken van bedden, verwisselen van beddengoed, schoonmaken van inventaris, stofzuigen en/of dweilen van kamers, schoonmaken en desinfecteren van badkamers en toiletten, aanvullen van verbruiksartikelen (zoals shampoos en zeep) en afvoeren van afval en gebruikt serviesgoed. Dit schoonmaken gebeurt tijdens het verblijf van gasten maar ook na het vertrek van gasten. Omdat je gasten kunt tegenkomen vinden veel werkgevers het belangrijk dat je een goede uitstraling hebt. Door jouw werkzaamheden zorg je ervoor dat de hotelkamers en fris en schoon uitzien. Over het algemeen is er altijd wel vraag naar medewerkers housekeeping. De ouderwetse benaming voor het beroep van medewerker housekeeping is kamermeisje of kamerjongen in een hotel.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken medewerker housekeeping

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker housekeeping. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker housekeeping misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep medewerker housekeeping

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker housekeeping bedraagt 69%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker housekeeping binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen medewerker housekeeping

Medewerker housekeeping worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker housekeeping.

Vacatures en salarissen medewerker housekeeping

Het gemiddeld jaarsalaris van een medewerker housekeeping bedraagt € 32.585,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker housekeeping niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.