Medewerker offshore worden
 

Medewerker offshore worden

Medewerker offshore worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
68%
gemiddeld jaarsalaris
€ 43.000,-
vacatures
9
 

Wat doet een medewerker offshore?

Als medewerker offshore werk je op zee. Offshore heeft betrekking op activiteiten die plaatsvinden op enige afstand van de kust, meestal gericht op exploratie en winning van olie en gas. Maar steeds vaker ook op windmolenarken op zee. Als medewerker offshore ben je een soort klusjesman. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het in elkaar zetten of repareren van apparatuur voor een olieveld of windmolenpark. Vaak met behulp van hand- of elektrische gereedschap. De werkzaamheden kunnen daar waar nodig uit andere taken bestaan.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van medewerker offshore bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker offshore. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker offshore misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van medewerker offshore verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker offshore bedraagt 68%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker offshore binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een medewerker offshore?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 43.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een medewerker offshore met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend medewerker offshore. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen medewerker offshore

Medewerker offshore worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker offshore.

Vacatures medewerker offshore

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als medewerker offshore? Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker offshore niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.