Reclasseringswerker worden
 

Reclasseringswerker worden

Reclasseringswerker worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
25%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een reclasseringswerker?

Als medewerker re-integratie en reclassering of kortweg reclasseringswerker voorzie je in sociale voorzieningen om de reïntegratie van een ondertoezichtgestelde (je cliënt) te ondersteunen. Een ondertoezichtgestelde is bijvoorbeeld een wetsovertreder die nog in hechtenis is, tijdens zijn of haar proeftijd of in voorwaardelijk invrijheidstelling. Je doet aanbevelingen voor acties m.b.t. het formuleren van reïntegratieplannen en de behandeling. Dit alles vindt plaats in afstemming met het netwerk om de cliënt. Het contact met je cliënten kan ook in de leefomgeving van de cliënt of bij andere zorginstellingen plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is een goede verslaglegging aan justitie en andere betrokken organisaties. Je bent de schakel tussen de cliënt, het netwerk en verschillende organisaties.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van reclasseringswerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van reclasseringswerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is reclasseringswerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van reclasseringswerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een reclasseringswerker bedraagt 25%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een reclasseringswerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een reclasseringswerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een reclasseringswerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend reclasseringswerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen reclasseringswerker

Reclasseringswerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor reclasseringswerker.

Vacatures reclasseringswerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als reclasseringswerker? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is reclasseringswerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.