Salarisadministrateur worden
 

Salarisadministrateur worden

Salarisadministrateur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
97%
gemiddeld jaarsalaris
€ 34.885,-
vacatures
204
 

Wat doet een salarisadministrateur?

De werkzaamheden van een salarisadministrateur of medewerker salarisadministratie en tijdregistratie bestaan uit het verzamelen en registreren van data met betrekking tot salaris en tijdregistratie van werknemers. Wat is het allerbelangrijkste bij loonadministratie? Werknemers op tijd uitbetalen, de juiste bedragen uitbetalen en de administratie op orde hebben. Dit laatste is bijvoorbeeld belangrijk als de Belastingdienst een controle komt uitvoeren. Om de juiste bedragen te kunnen uitbetalen moet je ook verstand hebben van belastingrecht en op de hoogte zijn van wetswijzigingen en de gevolgen hiervan voor het uit te betalen salaris. Vaak moet je vragen van managers of werknemers beantwoorden over de hoogte van bijvoorbeeld het salaris, vakantiegeld of pensioenen. Waar werkt een salarisadministrateur? Meestal bij een uitzendorganisatie of een administratie- en belastingkantoor. Maar er zijn ook werkgevers met een eigen HR-afdeling met een of meer salarisadministrateurs.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van salarisadministrateur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van salarisadministrateur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is salarisadministrateur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Toekomst beroep salarisadministrateur

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een salarisadministrateur bedraagt 97%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een salarisadministrateur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen salarisadministrateur

Salarisadministrateur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor salarisadministrateur.

Vacatures en salarissen salarisadministrateur

Het gemiddeld jaarsalaris van een salarisadministrateur bedraagt € 34.885,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is salarisadministrateur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.