Keukenhulp worden
 

Keukenhulp worden

Keukenhulp worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
€ 26.086,-
vacatures
59
 

Wat doet een keukenhulp?

Als keukenhulp of medewerker keuken bestaan je werkzaamheden uit diverse, vooral ondersteunden werkzaamheden. Denk aan taken op het gebied van voedselbereiding. Zoals koude en warme gerechten klaarmaken en opmaken, vlees snijden, bakken en koken van gerechten volgens instructies en koffie of thee maken. Als keukenhulp kun je ook andere ondersteunden werkzaamheden verrichten. Zoals afwassen en helpen bij de bediening. Waar werkt een keukenhulp? In de horeca bij restaurants en cafetaria’s maar denk ook aan grotere bedrijven en organisaties met een kantine met een eigen keuken.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van keukenhulp bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van keukenhulp. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is keukenhulp misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van keukenhulp verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een keukenhulp bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een keukenhulp binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een keukenhulp?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 26.086,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een keukenhulp met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend keukenhulp. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.


Is keukenhulp niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.