Metro- of Trammachinist worden
 

Metro- of Trammachinist worden

Metro- of Trammachinist worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
86%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
9
 

Wat doet een metro- of trammachinist?

Een metromachinist of trammachinist bestuurt metro's of trams, zonder aparte locomotief, om passagiers te vervoeren. Het woord trambestuurder of metrobestuurder is ook vrij gangbare benaming voor dit beroep. Als trambestuurder of metrobestuurder ben tevens verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers. Als bestuurder dien je op de hoogte te zijn van de procedures bij ongevallen en incidenten en dien je passagiers tijdig te informeren bij vertragingen of calamiteiten. 

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken metro- of trammachinist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van metro- of trammachinist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is metro- of trammachinist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep metro- of trammachinist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een metro- of trammachinist bedraagt 86%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een metro- of trammachinist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen metro- of trammachinist

Metro- of Trammachinist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor metro- of trammachinist.


Is metro- of trammachinist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken metro- of trammachinist

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) metro- of trammachinist maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een metro- of trammachinist CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!