Meubelrestaurateur worden
 

Meubelrestaurateur worden

Meubelrestaurateur worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
87%
gemiddeld jaarsalaris
€ 36.000,-
vacatures
2
 

Wat doet een meubelrestaurateur?

Een meubelrestaurateur herstelt oude, beschadigde, versleten of gebruikte meubels. Je werkt daarbij met machines en handgereedschap. Gebruikte technieken bestaan onder andere uit lijmen, klemmen, verven, spannen, bekleden, spuiten en verven. Een meubelrestaurateur is vaak gespecialiseerd in een bepaalde stijl, periode of type meubel. Een meubelrestaurateur kan soms ook gevraagd worden om meubels te taxeren. Als meubelrestaurateur kun je je ook specialiseren in het stofferen van oude meubels. Je wordt in dat geval soms ook een meubelstoffeerder genoemd. Naast het restaureren van meubels zijn sommige restaurateurs ook bekwame meubelmakers. Maar dan meestal wel als ambachtelijk kunstenaar en minder als maker in dienst van een meubelproducent. Hoe word je meubelrestaurateur? De beste en snelste weg is een training of opleiding op het gebeid van meubels maken. Hiervoor bestaan mbo opleidingen maar ook genoeg traingingen en cursussen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van meubelrestaurateur bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van meubelrestaurateur. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is meubelrestaurateur misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van meubelrestaurateur verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een meubelrestaurateur bedraagt 87%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een meubelrestaurateur binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een meubelrestaurateur?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 36.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een meubelrestaurateur met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend meubelrestaurateur. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen meubelrestaurateur

Meubelrestaurateur worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor meubelrestaurateur.

Vacatures meubelrestaurateur

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als meubelrestaurateur? Bekijk hieronder de vacatures.


Is meubelrestaurateur niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & artistiek. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Meubelmaker
 2. Banketbakker
 3. Fotograaf
 4. Chef-kok
 5. Illustrator

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.