Monteur elektrische voertuigen worden
 

Monteur elektrische voertuigen worden

Monteur elektrische voertuigen worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
76%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
7
 

Wat doet een monteur elektrische voertuigen?

Als monteur van elektrische motoren en voertuigen bestaan je werkzaamheden uit repareren, onderhouden of installeren van elektrische motors, bedrading of schakelaars. Denk hierbij aan het meten van snelheid, vermogen, stroomsterkte, circuits om problemen te diagnosticeren. Werkt met behulp van ampèremeters, voltmeters, wattmeters en andere testapparatuur. Monteert gerepareerde elektromotoren. Repareert mechanische onderdelen in elektromotoren, generatoren en aanverwante apparatuur. Werkt met behulp van handgereedschap en elektrisch gereedschap. Doordat er steeds meer elektrische auto’s en andere voertuigen bijkomen, ontstaat er steeds meer vraag naar technisch specialisten op het gebied van hybride en elektrische voertuigen. In vacatures wordt er dan vaak gewoon gevraagd naar een monteur elektronica, automonteur of autotechnicus.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van monteur elektrische voertuigen bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van monteur elektrische voertuigen. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is monteur elektrische voertuigen misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van monteur elektrische voertuigen verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een monteur elektrische voertuigen bedraagt 76%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een monteur elektrische voertuigen binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een monteur elektrische voertuigen?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een monteur elektrische voertuigen met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend monteur elektrische voertuigen. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen monteur elektrische voertuigen

Monteur elektrische voertuigen worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor monteur elektrische voertuigen.

Vacatures monteur elektrische voertuigen

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als monteur elektrische voertuigen? Bekijk hieronder de vacatures.


Is monteur elektrische voertuigen niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.