Monteur elektrische voertuigen worden
 

Monteur elektrische voertuigen worden

Monteur elektrische voertuigen worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
76%
gemiddeld jaarsalaris
€ 28.278,-
vacatures
76
 

Wat doet een monteur elektrische voertuigen?

Als monteur van elektrische motoren en voertuigen bestaan je werkzaamheden uit repareren, onderhouden of installeren van elektrische motors, bedrading of schakelaars. Denk hierbij aan het meten van snelheid, vermogen, stroomsterkte, circuits om problemen te diagnosticeren. Werkt met behulp van ampèremeters, voltmeters, wattmeters en andere testapparatuur. Monteert gerepareerde elektromotoren. Repareert mechanische onderdelen in elektromotoren, generatoren en aanverwante apparatuur. Werkt met behulp van handgereedschap en elektrisch gereedschap. Doordat er steeds meer elektrische auto’s en andere voertuigen bijkomen, ontstaat er steeds meer vraag naar technisch specialisten op het gebied van hybride en elektrische voertuigen. In vacatures wordt er dan vaak gewoon gevraagd naar een monteur elektronica, automonteur of autotechnicus.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken monteur elektrische voertuigen

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van monteur elektrische voertuigen. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is monteur elektrische voertuigen misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Realistisch Conventioneel

Toekomst beroep monteur elektrische voertuigen

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een monteur elektrische voertuigen bedraagt 76%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een monteur elektrische voertuigen binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen monteur elektrische voertuigen

Monteur elektrische voertuigen worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor monteur elektrische voertuigen.

Vacatures en salarissen monteur elektrische voertuigen

Het gemiddeld jaarsalaris van een monteur elektrische voertuigen bedraagt € 28.278,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is monteur elektrische voertuigen niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken monteur elektrische voertuigen

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

  • fysiek werk
  • werk waarbij je vuil kan worden
  • machines of apparatuur bedienen
  • in de natuur en/of met dieren werken
  • buiten zijn
  • voertuigen besturen

Conventioneel

  • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
  • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
  • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) monteur elektrische voertuigen maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een monteur elektrische voertuigen CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!