Monteur geothermische energie worden
 

Monteur geothermische energie worden

Monteur geothermische energie worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
50%
gemiddeld jaarsalaris
€ 33.224,-
vacatures
430
 

Wat doet een monteur geothermische energie?

Een monteur geothermische energie houdt zich bezig met het uitvoeren van technische activiteiten in energiecentrales of individuele installaties die nodig zijn om geothermische energie op te wekken. Geothermische energie is energie opgewekt uit aardwarmte. Denk in het buitenland aan energieopwekking bij warmwaterbronnen. Maar in Nederland en West-Europa wordt geothermische energie steeds vaker opgewekt met behulp van warmtepompen waarbij koud water op grote dieptes wordt opgewarmd en eenmaal verwarmd wordt hergebruikt. Een monteur geothermische energie houdt zich dan ook voornamelijk bezig met het installeren, testen en onderhouden van particuliere en commerciële geothermische warmtepompen. Het uitvoeren van werkzaamheden aan geothermische installaties als warmtepompen is een activiteit die ook vaak wordt uitgevoerd door een monteur koudetechniek of koelmonteur.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken monteur geothermische energie

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van monteur geothermische energie. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is monteur geothermische energie misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep monteur geothermische energie

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een monteur geothermische energie bedraagt 50%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een monteur geothermische energie binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen monteur geothermische energie

Monteur geothermische energie worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor monteur geothermische energie.

Vacatures en salarissen monteur geothermische energie

Het gemiddeld jaarsalaris van een monteur geothermische energie bedraagt € 33.224,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is monteur geothermische energie niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.