Natuurgeneeskundige arts worden
 

Natuurgeneeskundige arts worden

Natuurgeneeskundige arts worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een natuurgeneeskundige arts?

Een natuurgeneeskundige arts is een arts die ziekten diagnosticeert, behandelt en helpt voorkomen door middel van behandelingen op basis van de natuurlijke genezende capaciteit van mensen. Een natuurgeneeskundige arts kan eventueel fysiologische, psychologische of mechanische methodes toepassen en zal soms ook natuurlijke medicatie gebruiken, medicijnen, voedsel, kruiden of andere natuurlijk remedies voorschrijven of toelichten. Sommige reguliere artsen en huisartsen zijn ook een natuurgeneeskundige arts. Een bekend voorbeeld van een natuurgeneeskundige arts is de homeopathisch arts of homeopaat.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van natuurgeneeskundige arts bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van natuurgeneeskundige arts. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is natuurgeneeskundige arts misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van natuurgeneeskundige arts verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een natuurgeneeskundige arts bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een natuurgeneeskundige arts binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een natuurgeneeskundige arts?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een natuurgeneeskundige arts met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend natuurgeneeskundige arts. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen natuurgeneeskundige arts

Natuurgeneeskundige arts worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor natuurgeneeskundige arts.

Vacatures natuurgeneeskundige arts

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als natuurgeneeskundige arts? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is natuurgeneeskundige arts niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.