Ongediertebestrijder worden
 

Ongediertebestrijder worden

Ongediertebestrijder worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
66%
gemiddeld jaarsalaris
€ 36.354,-
vacatures
9
 

Wat doet een ongediertebestrijder?

Wil jij ongediertebestrijder worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor ongediertebestrijders. Maar wat doet een ongediertebestrijder eigenlijk? Als ongediertebestrijder bestaan je werkzaamheden uit het gebruiken van chemische oplossingen of loslaten van giftige gassen en het zetten van vallen. Er zijn ook ongediertebestrijders die gebruik maken van natuurvriendelijke methoden en het gebruik van gif of chemische middelen vermijden. Het doel van alle ongediertebestrijders is om ongedierte die in gebouwen en omringende gebieden zitten te doden of te bestrijden. Bij ongedierte kan je denken aan muizen, ratten, wespen, bed wantsen, houtworm en zilvervisjes.

Hoe word ik een ongediertebestrijder?

Ongediertebestrijder is geen beschermd beroep. Dus als je genoeg kennis hebt om ongedierte te bestrijden, kan je jezelf een ongediertebestrijder noemen en je laten inhuren. Hiervoor kan je en training volgen. Maar ook bij schoonmaakbedrijven, hoveniersbedrijven en afvalverwerkingsbedrijven hebben ze behoefte aan mensen die helpen bij het bestrijden van ongedierte. Vaak kan je bij hen beginnen door middel van een werk-leer-traject.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van ongediertebestrijder bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van ongediertebestrijder. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is ongediertebestrijder misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van ongediertebestrijder verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een ongediertebestrijder bedraagt 66%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een ongediertebestrijder binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een ongediertebestrijder?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 36.354,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een ongediertebestrijder met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend ongediertebestrijder. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen ongediertebestrijder

Ongediertebestrijder worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor ongediertebestrijder.

Vacatures ongediertebestrijder

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als ongediertebestrijder? Bekijk hieronder de vacatures.


Is ongediertebestrijder niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.