Orthopeed worden
 

Orthopeed worden

Orthopeed worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een orthopeed?

Een orthopeed is een medisch specialist die zich bezighoudt met het bewegingsapparaat. Denk daarbij aan de behandeling van knieën, heupen, schouders, ellebogen en enkels. Een orthopeed wordt ook wel omschreven als een chirurg die zich bezighoudt met gewrichtsproblemen. Het beroep van orthopeed is een erg fysiek beroep. Bij chirurgische ingrepen moeten er vaak botten en/of hele gewrichten gemaakt, rechtgezet of vervangen worden. Orthopeden werken vaak samen met fysiotherapeuten, revalidatieartsen en sportartsen. Wil je orthopeed worden? Dan zal je een opleiding geneeskunde moeten volgen aan een universiteit. Waarna je je kunt specialiseren tot orthopeed. Is het niet (meer) mogelijk om een opleiding geneeskunde te volgen? Dan zijn er genoeg kansrijke opleidingen om alsnog aan de slag te kunnen in de medische wereld. Bijvoorbeeld als verpleegkundige, masseur, sportinstructeur of gewichtsconsulent.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van orthopeed bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van orthopeed. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is orthopeed misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van orthopeed verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een orthopeed bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een orthopeed binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een orthopeed?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een orthopeed met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend orthopeed. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen orthopeed

Orthopeed worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor orthopeed.

Vacatures orthopeed

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als orthopeed? Bekijk hieronder de vacatures.


Is orthopeed niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & intellectueel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Monteur elektrotechniek
 2. Technisch operator
 3. Laborant
 4. Product engineer
 5. Teeltspecialist

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.