Osteopaat worden
 

Osteopaat worden

Osteopaat worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat spoort met handen klachten op om mensen weer beweeglijker te maken. Een osteopaat wordt daarom vaak vergeleken met een fysiotherapeut. Ook een fysiotherapeut gebruikt vooral handen bij het behandelen van mensen. Grote verschil is dat een fysiotherapeut de klachten zelf behandelt. Dus bij spierpijn zal de fysiotherapeut de betreffende spier behandelen. Een osteopaat kijkt naar het gehele lichaam en de samenhang tussen de pijnklachten, spieren, gewrichten en organen. Het kan dus voorkomen dat een osteopaat een pijnklacht in iemands bovenbeen verhelpt door de rug te behandelen. Osteopathie wordt nog beschouwd als een alternatieve geneeswijze. Er wordt wel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van osteopathie. Osteopaat is in tegenstelling tot de meeste medische beroepen geen beschermd beroep. Wil je osteopaat worden? Er zijn in Nederland een paar opleidingen. Zoals in Amsterdam en Zeist.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van osteopaat bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van osteopaat. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is osteopaat misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van osteopaat verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een osteopaat bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een osteopaat binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een osteopaat?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een osteopaat met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend osteopaat. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen osteopaat

Osteopaat worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor osteopaat.

Vacatures osteopaat

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als osteopaat? Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is osteopaat niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.