Producer worden
 

Producer worden

Producer worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
2%
gemiddeld jaarsalaris
€ 35.355,-
vacatures
1583
 

Wat doet een producer?

Een producer of producent plant, coördineert de productie van muziek-, televisie- of toneelprogramma's of filmproducties. Denk aan het selecteren van scripts, regisseurs, het regelen van studio's, financiering, het bewaken van de rechten etc. Een tv-producent is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een tv format, het realiseren van dit format in een daadwerkelijke opname en/of uitzending en het exploiteren van het tv format. Buiten de entertainment industrie wordt de term producer ook gebruikt voor functies waarbij mensen verantwoordelijk zijn voor het regelen van bijvoorbeeld een congres of het realiseren van content voor een website.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van producer bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van producer. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is producer misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Artistiek

 • mooie dingen maken en ontwerpen
 • creatieve werkzaamheden als schilderen en fotograferen
 • expressief werk als acteren en zingen
 • origineel en fantasievol zijn, dingen op een andere manier bekijken
 • interesse en een voorliefde voor cultuur

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van producer verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een producer bedraagt 2%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een producer binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een producer?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 35.355,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een producer met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend producer. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Als je kijkt naar een langere periode, dan bedraagt het gemiddeld aangeboden jaarsalaris van een producer € 49.000. Dat is bruto € 4.100 per maand. De aangeboden maandsalarissen in vacatures variëren tussen € 3.500 per maand en ongeveer € 4.700 per maand. De laagste salarissen zijn vaak startsalarissen terwijl de hogere salarissen worden geboden voor producers met meer werkervaring. Maar let op. Dit zijn ook salarissen die worden betaald voor producers buiten de media en entertainment branche. Voor bijvoorbeeld het produceren van content voor websites, congressen of wervingscampagnes.Opleidingen en cursussen producer

Producer worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor producer.

Vacatures producer

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als producer? Bekijk hieronder de vacatures.


Is producer niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken artistiek & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Entrepreneur
 2. Content marketeer
 3. Illustrator
 4. Kapper
 5. Visual merchandiser

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.