Projectleider bodem worden
 

Projectleider bodem worden

Projectleider bodem worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
25%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
2
 

Wat doet een projectleider bodem?

Als adviseur of projectleider bodem bestaan je werkzaamheden uit het adviseren over, plannen en aansturen van de sanering en/of herontwikkeling van verontreinigde percelen en oude bedrijfsterreinen voor nieuw gebruik. Andere werkzaamheden en taken bestaan kunnen bestaan uit het opstellen van offertes, opstellen van saneringsplannen en saneringsevaluaties, onderhouden van klantcontacten, uitvoeren van historisch onderzoek, vaststellen van de onderzoekshypothese, inplannen en aansturen van veldwerkers, vaststellen van de mengmonstersamenstelling, invoeren lab opdrachten en opstellen rapportages.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van projectleider bodem bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van projectleider bodem. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is projectleider bodem misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van projectleider bodem verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een projectleider bodem bedraagt 25%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een projectleider bodem binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een projectleider bodem?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een projectleider bodem met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend projectleider bodem. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen projectleider bodem

Projectleider bodem worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor projectleider bodem.

Vacatures projectleider bodem

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als projectleider bodem? Bekijk hieronder de vacatures.


Is projectleider bodem niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.