Promotiemedewerker worden
 

Promotiemedewerker worden

Promotiemedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
94%
gemiddeld jaarsalaris
€ 51.000,-
vacatures
43
 

Wat doet een promotiemedewerker?

Wil jij promotiemedewerker worden? Hieronder zie je welke opleidingen je voor dit beroep kunt volgen en welke vacatures er zijn voor promotiemedewerkers. Maar wat doet een promotiemedewerker eigenlijk? Werken als promotiemedewerker betekent dat je namens een bedrijf bepaalde producten of diensten promoot. Denk aan het laten proeven van eten of een drank in een supermarkt of op straat, het onder de aandacht brengen van kranten en tijdschriften, het proberen te verkopen van abonnementen van energieleveranciers tot het werven en inzamelen van geld voor een goed doel. Bij promotiewerk is het van belang dat je makkelijk op mensen af stap, representatief bent en je verantwoordelijk gedraagt. In je houding, voorkomen en gedrag vertegenwoordig je namelijk een bedrijf of organisatie.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van promotiemedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van promotiemedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is promotiemedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van promotiemedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een promotiemedewerker bedraagt 94%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een promotiemedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een promotiemedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 51.000,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een promotiemedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend promotiemedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen promotiemedewerker

Promotiemedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor promotiemedewerker.

Vacatures promotiemedewerker

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als promotiemedewerker? Bekijk hieronder de vacatures.


Is promotiemedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.