Medewerker recycling worden
 

Medewerker recycling worden

Medewerker recycling worden
opleidingsniveau
vmbo
kans op robotisering
92%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
2
 

Wat doet een medewerker recycling?

Als medewerker recycling bestaan je werkzaamheden uit het klaarmaken en sorteren van materiaal of producten om te recyclen. Overige werkzaamheden. Gevaarlijke stoffen identificeren en verwijderen. Onderdelen van producten zoals apparaten uit elkaar halen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van medewerker recycling bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker recycling. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker recycling misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van medewerker recycling verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker recycling bedraagt 92%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker recycling binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een medewerker recycling?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een medewerker recycling met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend medewerker recycling. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen medewerker recycling

Medewerker recycling worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker recycling.

Vacatures medewerker recycling

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als medewerker recycling? Bekijk hieronder de vacatures.


Is medewerker recycling niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.