Reinigingsmedewerker worden
 

Reinigingsmedewerker worden

Reinigingsmedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
66%
gemiddeld jaarsalaris
€ 27.000,-
vacatures
11
 

Wat doet een reinigingsmedewerker?

Als reinigingsmedewerker of reinigingsspecialist heb je een afwisselende en veelzijdige baan. Vaak ga je op pad om op diverse locaties reinigingswerkzaamheden uit te voeren. Zo begin je bijvoorbeeld je in de ochtend bij een bedrijfspand, waar de glazen en de gevel moeten worden schoongemaakt. Later op de dag ga je bij een woonhuis langs om een dakkapel en daklijsten schoon te maken. Waarbij je meteen kijkt of de schoorsteen geveegd moet worden. Zo kan je ingezet worden als glazenwasser, schoorsteenveger of gevelreiniger. De werkzaamheden kunnen plaatsvinden bij particulieren en bedrijven. Je werkt meestal voor schoonmaakbedrijven. Sommige kunnen een bepaalde specialisatie hebben. Bijvoorbeeld reiniging en herstel na brand-, rook-, en waterschades of schoonmaak van bedrijfspanden die verkocht gaan worden. Bij veel vacatures wordt gevraagd om een reinigingsmedewerker die in het bezit is van een rijbewijs omdat je vaak op verschillende locaties moet werken die niet altijd goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken reinigingsmedewerker

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van reinigingsmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is reinigingsmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Toekomst beroep reinigingsmedewerker

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een reinigingsmedewerker bedraagt 66%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een reinigingsmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen reinigingsmedewerker

Reinigingsmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor reinigingsmedewerker.

Vacatures en salarissen reinigingsmedewerker

Het gemiddeld jaarsalaris van een reinigingsmedewerker bedraagt € 27.000,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is reinigingsmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Vrachtwagenchauffeur
 2. Beveiliger
 3. Hovenier
 4. Onderhoudsmonteur
 5. Logistiek medewerker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.