Schadebehandelaar worden
 

Schadebehandelaar worden

Schadebehandelaar worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
98%
gemiddeld jaarsalaris
€ 41.496,-
vacatures
79
 

Wat doet een schadebehandelaar?

Als schadebehandelaar ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en volledig afhandelen van schadedossiers. Je behandelt de schade van een klant die deze heeft veroorzaakt of heeft opgelopen. Klanten kunnen particulieren, bedrijven en overheden zijn. Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden. Zelfstandig aannemen, behandelen en afhandelen van alle voorkomende schadedossiers. Zorgen voor een goede eerste schade-inventarisatie en volledige schademelding. Fungeren als aanspreekpunt van en contacten onderhouden met klanten, verzekeraars, experts, tegenpartijen en andere derde partijen. Geven van voorlichting en informatie aan klanten en andere betrokkenen. Voortgang van de schadeafhandeling bewaken. Administratieve verwerking van het afhandelen van schadedossiers. Voor dit werk moet je resultaatgericht en nauwkeurig zijn en onder druk kunnen werken. Als schadebehandelaar werk je bij een verzekeraar. Dit kunnen grote kantoren zijn maar ook familiebedrijven of bedrijven die gespecialiseerd zij in een bepaald branche of werkgebied.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van schadebehandelaar bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van schadebehandelaar. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is schadebehandelaar misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van schadebehandelaar verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een schadebehandelaar bedraagt 98%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een schadebehandelaar binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een schadebehandelaar?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 41.496,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een schadebehandelaar met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend schadebehandelaar. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen schadebehandelaar

Schadebehandelaar worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor schadebehandelaar.

Vacatures schadebehandelaar

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als schadebehandelaar? Bekijk hieronder de vacatures.


Is schadebehandelaar niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.