Schuldhulpverlener worden
 

Schuldhulpverlener worden

Schuldhulpverlener worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
4%
gemiddeld jaarsalaris
€ 32.716,-
vacatures
9
 

Wat doet een schuldhulpverlener?

Als schuldhulpverlener pf schuldadviseur is het je doel om mensen te ondersteunen bij het oplossen van hun schuldenproblematiek. Je geeft advies en begeleiding bij het wegnemen van de oorzaak en het voorkomen van nieuwe schulden. Ook zet je schuldenregelingen op en voert deze uit. Indien nodig verwijs je cliënten door aar andere hulpverleners. Zoals budgetcoaches en andere hulpverleners. Bijvoorbeeld bij psychische problemen of voor het vinden van (ander) werk. Overige werkzaamheden. Opstellen van rapportages, plannen van aanpak. Opstellen van verzoekschriften. Onderhouden van contacten met overige hulpverlenende instanties en schuldeisers. Bieden van begeleiding en nazorg.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van schuldhulpverlener bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van schuldhulpverlener. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is schuldhulpverlener misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van schuldhulpverlener verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een schuldhulpverlener bedraagt 4%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een schuldhulpverlener binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een schuldhulpverlener?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 32.716,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een schuldhulpverlener met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend schuldhulpverlener. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen schuldhulpverlener

Schuldhulpverlener worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor schuldhulpverlener.

Vacatures schuldhulpverlener

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als schuldhulpverlener? Bekijk hieronder de vacatures.


Is schuldhulpverlener niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die hoog scoren op de kenmerken sociaal & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Mediator
 2. Orthopedagoog
 3. Accountmanager
 4. Horecamedewerker
 5. Klantenservicemedewerker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.