SEO Specialist worden
 

SEO Specialist worden

SEO Specialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
22%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
1
 

Wat doet een seo specialist?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Een SEO specialist maakt gebruik van zoekmarketing methodes om de zichtbaarheid en aansprekendheid van content, producten of diensten via apparaten en interfaces die via internet functioneren, te vergroten. Door onder andere het onderzoeken van zoekgedrag op algemene of gespecialiseerde zoekmachines of andere internetcontent en analyseren van onderzoek, gegevens of technologie om intenties van gebruikers te begrijpen en te meten wat de resultaten zijn van doorgevoerde optimalisaties. Waar werkt een SEO specialist? De meeste SEO specialisten werken bij internetmarketingbureaus of zijn in dienst van een online uitgever. Veel SEO specialisten werken zelfstandig. Veel SEO specialisten noemen zichzelf online marketeer of SEO marketeer. Vaak bieden ze ook diensten aan als SEA specialist of linkbuilding specialist.

Naar opleidingen en vacatures

Wat is er leuk aan het werk van een SEO specialist?

Ralf van Veen, SEO-specialist, zegt over zijn werk; "In mijn werk als SEO-specialist analyseer ik cijfers met als doel om de website van een klant hoger te laten eindigen in de zoekresultaten van Google. Het is inderdaad werk waarbij je onderzoekend te werk gaat. Het leuke van SEO-marketing is dat je langdurig resultaat ziet van je inspanningen en écht iets waardevols opbouwt."

Past het beroep van seo specialist bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van seo specialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is seo specialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van seo specialist verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een seo specialist bedraagt 22%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een seo specialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een seo specialist?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een seo specialist met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend seo specialist. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Volgens SEO-specialist Leroy van den Enden van DataClicks, verdient een startend SEO specialist tussen de 2000,- en 2400,- bruto per maand. Een junior SEO-specialist verdient tussen de 2400,- en 3100,-. Een medior SEO-specialist verdient tussen de 3000,- en 4000,- en een senior SEO-specialist verdient +4000,- per maand. Er zijn ook veel SEO-freelancers of ZZP'ers die een uurtarief hanteren. Dat uurtarief ligt tussen de 60,- en 140,- en kan verschillen in type werkzaamheden of ervaring. Maar het meest gebruikelijke uurtarief ligt tussen de 75,- en 95,-.Opleidingen en cursussen seo specialist

SEO Specialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor seo specialist.

Vacatures seo specialist

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als seo specialist? Bekijk hieronder de vacatures.


Is seo specialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.