Medewerker evenementen worden
 

Medewerker evenementen worden

Medewerker evenementen worden
opleidingsniveau
geen
kans op robotisering
96%
gemiddeld jaarsalaris
€ 23.880,-
vacatures
40
 

Wat doet een medewerker evenementen?

Een medewerker evenementen helpt klanten bij evenementen door taken uit te voeren zoals het innemen van toegangskaartjes, helpen bij het vinden van de zitplaats, zoeken naar verloren voorwerpen en aanwijzen van voorzieningen als toiletten. Maar denk ook aan het uitserveren van hapjes en drankjes, het aannemen van jassen, parkeerbegeleiding of barwerkzaamheden. Van een medewerker evenementen wordt over het algemeen verwacht dat deze servicegericht, representatief en geordend is. Een medewerker evenementen wordt ook vaak een servicemedewerker, lobbymedewerker, kaartverkoper en kaartjescontroleur genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van medewerker evenementen bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van medewerker evenementen. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is medewerker evenementen misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van medewerker evenementen verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een medewerker evenementen bedraagt 96%. Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de taken en werkzaamheden van een medewerker evenementen binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een medewerker evenementen?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 23.880,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een medewerker evenementen met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend medewerker evenementen. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen medewerker evenementen

Medewerker evenementen worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor medewerker evenementen.


Is medewerker evenementen niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken sociaal & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Verzorgende IG
 2. Servicemedewerker
 3. Matschappelijk werker
 4. Telefoniste
 5. Doktersassistent

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.