Social media specialist worden
 

Social media specialist worden

Social media specialist worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
10%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.600,-
vacatures
11
 

Wat doet een social media specialist?

Een social media specialist is eigenlijk een internet marketeer die zich heeft gespecialiseerd in het medium social media. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken wordt er ook steeds vaker een beroep gedaan op social media specialisten. De werkzaamheden van een social media specialist bestaan uit het bedenken, ontwikkelen en optimaliseren van social media campagnes. Denk hierbij aan campagnes op en via Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Je taken en werkzaamheden (kunnen) bestaan uit het bedenken en ontwikkelen van de campagne binnen de gestelde deadline en het gestelde budget, onderbouwen van de campagne door middel van marktonderzoek, doelgroepanalyses, zoekwoordanalyses of concurrentieanalyses. Doel van de social media campagnes kan bijvoorbeeld bestaan uit het zo veel mogelijk generen van traffic en/of generen van leads genereren en/of vergroten van de naamsbekendheid of het imago.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken social media specialist

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van social media specialist. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is social media specialist misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

 

Toekomst beroep social media specialist

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een social media specialist bedraagt 10%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een social media specialist binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen social media specialist

Social media specialist worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor social media specialist.

Vacatures en salarissen social media specialist

Het gemiddeld jaarsalaris van een social media specialist bedraagt € 30.600,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is social media specialist niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & ondernemend. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Consultant
 2. Advocaat
 3. Business controller
 4. Online marketeer
 5. Marktonderzoeker

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.