Specialist ouderengeneeskunde worden
 

Specialist ouderengeneeskunde worden

Specialist ouderengeneeskunde worden
opleidingsniveau
wo
kans op robotisering
0%
gemiddeld jaarsalaris
€ 58.089,-
vacatures
146
 

Wat doet een specialist ouderengeneeskunde?

Een specialist ouderengeneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in de zorg voor kwetsbare ouderen met verschillende gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan chronische ziekten die relatief veel bij ouderen voorkomen. Zoals de ziekte van Parkinson, longemfyseem (COPD), beroerte, hersenbloeding of bloedprop in de hersenen (CVA), nierfalen, hartfalen, reuma en kanker. De behandeling van deze chronische ziekten wordt ook wel somatische zorg genoemd. Maar als specialist ouderengeneeskunde kun je je ook bezighouden met revalidatie van ouderen en psychologische zorg rondom een ziekte als dementie. De meeste specialisten ouderengeneeskunde werken in een verpleeghuis of een ziekenhuis. Je werkt daar vaak samen met verzorgenden IG en verpleegkundigen. Om specialist ouderengeneeskunde te kunnen worden moet je eerst medicijnen hebben gestudeerd. Een specialist ouderengeneeskunde wordt soms ook wel een verpleeghuisarts genoemd.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van specialist ouderengeneeskunde bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van specialist ouderengeneeskunde. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is specialist ouderengeneeskunde misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

  • mensen helpen en verzorgen
  • met mensen samenwerken
  • mensen lesgeven en iets bijbrengen
  • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

  • dingen grondig bestuderen
  • problemen oplossen door middel van analyse
  • specialistisch werk
  • blijvend leren en kennis vergaren
  • wetenschappelijk onderzoek

 

Toekomst beroep specialist ouderengeneeskunde

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een specialist ouderengeneeskunde bedraagt 0%. Dat betekent dat de kans zeer klein is dat de taken en werkzaamheden van een specialist ouderengeneeskunde binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen specialist ouderengeneeskunde

Specialist ouderengeneeskunde worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor specialist ouderengeneeskunde.

Vacatures en salarissen specialist ouderengeneeskunde

Het gemiddeld jaarsalaris van een specialist ouderengeneeskunde bedraagt € 58.089,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is specialist ouderengeneeskunde niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.