Stewardess worden
 

Stewardess worden

Stewardess worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
35%
gemiddeld jaarsalaris
€ 22.577,-
vacatures
88
 

Wat doet een stewardess?

Een steward of stewardess is aangesteld om de veiligheid en het comfort van vliegtuigpassagiers tijdens de vlucht te waarborgen. Tot de taken behoren het begroeten van de passagiers, controleren van de tickets, uitleggen van het gebruik van veiligheidsapparatuur en het serveren van eten en drinken. De leidinggevende van de stewards of stewardessen heet een purser ziet er op toe dat de taken door iedereen worden uitgevoerd, zal naar voren treden als aanspreekpunt voor passagiers en crew en zal indien mogelijk ook uitvoerende werkzaamheden als die van de stewards en stewardessen verrichten. Het beroep van stewardess wordt bij sommige luchtvaartmaatschappijen cabin attendant genoemd. Andere benamingen die ook wel eens voorkomen, zijn cabinemedewerker of luchtvaartdienstverlener. Soms werk je niet aan boord van een vliegtuig maar bijvoorbeeld op de luchthaven en help je passagiers voor of na de vlucht. Steward(ess) worden? Volg dan een opleiding luchtvaartdienstverlener.

Naar opleidingen en vacatures Naar CV maken

Persoonlijkheidskenmerken stewardess

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van stewardess. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is stewardess misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Ondernemend Sociaal Conventioneel

Toekomst beroep stewardess

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een stewardess bedraagt 35%. Dat betekent dat de kans gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een stewardess binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.


Is stewardess niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Persoonlijkheidskenmerken stewardess

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt


Ontdek welke beroepen bij jouw persoonlijkheid passen!

Gratis beroepentest
CV.nl

Curriculum Vitae (CV) stewardess maken?

Een goed CV is nog steeds erg belangrijk. In een sollicitatieprocedure wordt er vrijwel altijd om een CV gevraagd. Maar hoe zorg je voor een aansprekend CV die de kans op jouw droombaan vergroot?
Via CV.nl kun je nu een stewardess CV maken. Eenvoudig in te vullen, keuze uit 32 professionele templates, direct te downloaden en klaar voor gebruik!