Technisch werkvoorbereider worden
 

Technisch werkvoorbereider worden

Technisch werkvoorbereider worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
88%
gemiddeld jaarsalaris
€ 39.300,-
vacatures
66
 

Wat doet een technisch werkvoorbereider?

Een technisch werkvoorbereider is iemand met verstand van techniek die ervoor zorgt dat projecten en processen succesvol worden aangestuurd. Als technisch projectleider werk je meestal bij een bedrijf dat technische producten maakt. Met klanten zijn afspraken gemaakt over prijzen en levertijden. Jij moet er dan voor zorgen dat deze afspraken gerealiseerd worden. Dat betekent dus dat jij orders, specificaties en wensen van klanten vertaalt naar de productie. Je koopt materialen in en uitbesteed werk uit. Jij controleert projecten en waar nodig stuur je proactief bij richting diverse stakeholders op gemaakte afspraken, budget en tijd. Jij bedenkt passende oplossingen voor technische uitdagingen en rapporteert over projecten. Hoe kun je technisch projectleider worden? In vacatures wordt meestal gevraagd om relevante kennis op het gebied van een bepaalde techniek of technische branche. Dat betekent dat je een studie op minimaal middelbaar niveau in de techniek of bouw moet hebben gevolgd. Daarnaast moet je van nature goed georganiseerd zijn en mensen kunnen aansturen en samenbrengen. Daarnaast zijn er vrij veel trainingen op het gebied van werkvoorbereiding.

Naar opleidingen en vacatures

Kenmerken technisch werkvoorbereider

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van technisch werkvoorbereider. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is technisch werkvoorbereider misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep technisch werkvoorbereider

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een technisch werkvoorbereider bedraagt 88%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een technisch werkvoorbereider binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen technisch werkvoorbereider

Technisch werkvoorbereider worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor technisch werkvoorbereider.

Vacatures en salarissen technisch werkvoorbereider

Het gemiddeld jaarsalaris van een technisch werkvoorbereider bedraagt € 39.300,-. Bekijk hieronder de vacatures.


Is technisch werkvoorbereider niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.