Traiteur of Cateraar worden
 

Traiteur of Cateraar worden

Traiteur of Cateraar worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
8%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
5
 

Wat doet een traiteur of cateraar?

Een traiteur of cateraar is eigenlijk een horeca manager die zich heeft toegelegd op bereiden van kant-en-klaar maaltijden. Deze kant-en-klaar maaltijden worden bijvoorbeeld verkocht als product bij een slagerij of kun je bestellen voor feesten en partijen. In het eerste geval spreek je van een slager-traiteur en in het tweede geval is er meer sprake van catering. Bij veel horecaondernemingen zijn deze scheidslijnen niet heel erg duidelijk. Zo zijn er lunchrooms en broodjeszaken waar je ook kant-en-klaar maaltijden of buffetten kunt bestellen of die catering als service aanbieden. Maar er zijn uiteraard ook bedrijven die zich volledig hebben gespecialiseerd op catering en alleen op bestelling werken. Als traiteur of cateraar heb je een goed gevoel voor trends op het gebied van eten, hou je van eten bereiden en ben je zeer klantgericht. Je kunt als zelfstandig cateraar of traiteur werken maar ook in dienst zijn van een slagerij of groothandelsbedrijf. 

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van traiteur of cateraar bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van traiteur of cateraar. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is traiteur of cateraar misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van traiteur of cateraar verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een traiteur of cateraar bedraagt 8%. Dat betekent dat de kans klein is dat de taken en werkzaamheden van een traiteur of cateraar binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een traiteur of cateraar?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment onbekend. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een traiteur of cateraar met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend traiteur of cateraar. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen traiteur of cateraar

Traiteur of Cateraar worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor traiteur of cateraar.

Vacatures traiteur of cateraar

Wil je solliciteren en ergens gaan werken als traiteur of cateraar? Bekijk hieronder de vacatures.


Is traiteur of cateraar niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.