Transportmedewerker worden
 

Transportmedewerker worden

Transportmedewerker worden
opleidingsniveau
mbo
kans op robotisering
95%
gemiddeld jaarsalaris
€ 30.300,-
vacatures
7
 

Wat doet een transportmedewerker?

Als transportmedewerker zal je je bezighouden met het transporteren van goederen. Dat kunnen zowel fysieke als administratieve werkzaamheden zijn. Denk daarbij aan de volgende werkzaamheden. Laden- en lossen van vrachtwagens. Het administratief verwerken van pakbonnen,  transportdocumenten en andere documenten. Aanspreekpunt vormen van leveranciers of afnemers. Werken met een voorraadbeheersysteem. Er voor zorgen dat goederen in een magazijn op de juiste locatie komen. Werken met een heftruck. Voor dit soort functies dien je vaak over een middelbare opleiding op het gebied van logistiek en transport te beschikken. Soms dien je ook een andere taal te kunnen spreken of schrijven. Vanwege contacten met klanten in het buitenland. Waar werk je? Dat kan een distributiebedrijf zijn maar ook een leverancier van bepaalde goederen.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van transportmedewerker bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van transportmedewerker. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is transportmedewerker misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van transportmedewerker verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een transportmedewerker bedraagt 95%. Dat betekent dat de kans groot is dat de taken en werkzaamheden van een transportmedewerker binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een transportmedewerker?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 30.300,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een transportmedewerker met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend transportmedewerker. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen transportmedewerker

Transportmedewerker worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor transportmedewerker.


Is transportmedewerker niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken realistisch & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Hovenier
 2. Planner
 3. Schilder
 4. Loodgieter
 5. Vrachtwagenchauffeur

Wil je weten welke persoonlijkheidskenmerken en beroepen bij jou passen? Doe dan de beroepentest.