Vastgoedhandelaar worden
 

Vastgoedhandelaar worden

Vastgoedhandelaar worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
86%
gemiddeld jaarsalaris
€ 67.395,-
vacatures
19
 

Wat doet een vastgoedhandelaar?

Als vastgoedhandelaar bestaan je werkzaamheden uit het verhuren, kopen of verkopen van vastgoed voor klanten. Dit kunnen gebouwen zijn maar ook grond. Taken uitvoeren zoals de eigenschappen van een pand of stuk grond (perceel) bestuderen, praten met beoogde klanten, met klanten meegaan naar het pand, verkoopvoorwaarden bespreken en vastgoedcontracten opmaken. Een vastgoedhandelaar wordt ook wel een vastgoedmanager of manager vastgoed genoemd. Als vastgoedmanager kun je werken bij een vastgoedbedrijf maar ook bij bedrijven en organisaties die zelf veel vastgoed bezitten of bij overheden.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van vastgoedhandelaar bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van vastgoedhandelaar. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is vastgoedhandelaar misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Ondernemend

 • werkzaamheden initiëren en opstarten
 • mensen aansturen en leiden
 • verantwoordelijkheid nemen en dragen
 • in het bedrijfsleven: werk waarbij je financiële risico’s loopt

Conventioneel

 • werk waarbij het belangrijk is dat je geordend en netjes bent
 • werk waarbij anderen er op kunnen vertrouwen dat je volgens afspraak, zoals overeengekomen werkt
 • werk waarin je risico’s vermijdt

 

Hoe groot is de kans dat het beroep van vastgoedhandelaar verdwijnt?

Als gevolg van robotisering verdwijnen er steeds meer beroepen. De kans op robotisering van de werkzaamheden van een vastgoedhandelaar bedraagt 86%. Dat betekent dat de kans bovengemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een vastgoedhandelaar binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

 

Wat verdient een vastgoedhandelaar?

Het gemiddeld aangeboden jaarsalaris in vacatures is op dit moment € 67.395,-. In vacatures staan vaak startsalarissen waardoor het aangeboden salaris vaak lager is dan het gemiddeld jaarsalaris. Een vastgoedhandelaar met 10 jaar werkervaring verdient uiteraard meer dan een startend vastgoedhandelaar. Bij de meeste vacatures worden in Nederland geen salarissen genoemd. Dus bij beroepen met weinig vacatures (minder dan 100) kunnen de salarisgegevens onrealistisch hoog of laag zijn. Omdat er dan een gemiddeld jaarsalaris wordt berekend op basis van slechts een paar vacatures waarin wordt vermeld hoeveel je kunt verdienen.

Opleidingen en cursussen vastgoedhandelaar

Vastgoedhandelaar worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor vastgoedhandelaar.


Is vastgoedhandelaar niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1300 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken ondernemend & conventioneel. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Projectmanager
 2. Accountant
 3. Recruiter
 4. Commercieel medewerker
 5. Vertegenwoordiger

Wil je weten welke ondernemerscompetenties jij hebt? Doe dan de ondernemerstest.