Voedingsdeskundige worden
 

Voedingsdeskundige worden

Voedingsdeskundige worden
opleidingsniveau
hbo
kans op robotisering
13%
gemiddeld jaarsalaris
onbekend
vacatures
0
 

Wat doet een voedingsdeskundige?

Als voedingsdeskundige help je mensen of organisaties op het gebied van voeding. Als voedingsdeskundige ben je, zoals de naam al zegt, deskundige op het gebied van voeding. Als voedingsdeskundige beschik je over de nodige kennis op het gebied van anatomie en fysiologie en weet je natuurlijk veel van overgewicht, ondergewicht, afslanken, het volgen van diëten, voedingsgerelateerde klachten (zoals voedselallergieën, diabetes, spijsverteringsproblemen, migraine, vermoeidheid, huidproblemen), en voedingsbehoeften bij specifieke groepen als sporters, kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Hoe word je voedingsdeskundige? Voedingsdeskundige is geen beschermde titel. Toch zijn er op HBO niveau diverse opleidingen tot voedingsdeskundige. Waar werkt een voedingsdeskundige? Als voedingsdeskundige kun je een eigen praktijk beginnen. Maar er zijn ook voedingsdeskundigen die werken als voedingsvoorlichter bij scholen, afslankinstituten, bedrijven, sportscholen of overheidsorganisaties. Een voedingsdeskundige is geen diëtist. Alhoewel deze twee beroepsnamen vaak door elkaar worden gebruikt is een diëtist een beschermd beroep en wordt een diëtist doorgaans ingeschakeld bij het coachen en helpen van mensen met  medische klachten in relatie tot voeding. Het verschil tussen een voedingsdeskundige en een gewichtsconsulent is dat een gewichtsconsulent vooral mensen (zonder medische klachten) begeleidt bij overgewicht en dat je als voedingsdeskundige ook voorlichting of advies kunt geven.

Naar opleidingen en vacatures

Past het beroep van voedingsdeskundige bij mij?

Hieronder staan de persoonlijkheidskenmerken die passen bij het beroep van voedingsdeskundige. Bezit jij dezelfde persoonlijkheid? Dan is voedingsdeskundige misschien wel iets voor jou. Weet je niet goed welke persoonlijkheidskenmerken je hebt? Doe dan hier de gratis beroepskeuzetest

Klik op een kenmerk voor meer uitleg

Sociaal

 • mensen helpen en verzorgen
 • met mensen samenwerken
 • mensen lesgeven en iets bijbrengen
 • servicegericht en dienstverlenend werk

Intellectueel

 • dingen grondig bestuderen
 • problemen oplossen door middel van analyse
 • specialistisch werk
 • blijvend leren en kennis vergaren
 • wetenschappelijk onderzoek

Realistisch

 • fysiek werk
 • werk waarbij je vuil kan worden
 • machines of apparatuur bedienen
 • in de natuur en/of met dieren werken
 • buiten zijn
 • voertuigen besturen

 

Toekomst beroep voedingsdeskundige

De kans op robotisering van de werkzaamheden van een voedingsdeskundige bedraagt 13%. Dat betekent dat de kans onder gemiddeld is dat de taken en werkzaamheden van een voedingsdeskundige binnen nu en 20 jaar door robots en slimme software zullen worden overgenomen.

Opleidingen en cursussen voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige worden? Je competenties vergroten? Bekijk de trainingen, cursussen en opleidingen voor voedingsdeskundige.

Vacatures en salarissen voedingsdeskundige

Het gemiddeld jaarsalaris van een voedingsdeskundige bedraagt onbekend. Bekijk hieronder de vacatures.

Er zijn geen vacatures gevonden voor dit beroep. Ga naar Adzuna.nl voor alle vacatures in Nederland.

Is voedingsdeskundige niet het juiste beroep voor jou? Onze beroepenzoeker bevat meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen!

Vergelijkbare beroepen met kans op werk

Hieronder staan 5 beroepen die ook hoog scoren op de kenmerken intellectueel & sociaal. Daarnaast zijn het beroepen waarin over het algemeen voldoende werk is te vinden.

 1. Huisarts
 2. Diëtist
 3. Docent natuurkunde
 4. Coach
 5. Verpleegkundige

Wil je weten of deze beroepen bij je passen? Doe dan de gratis beroepentest.